Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав (ИАППД) започва драгаж

...
Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав (ИАППД) започва драгаж
Коментари Харесай

Започва драгаж на Дунав край Батин

Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав " (ИАППД) започва драгаж в един от сериозните български сектори на река Дунав край Батин. Корекцията на речното дъно ще се извърши от драгажна група, която включва драга " Янтра ", маневрен транспортен съд " Искър "  и съпътстващите ги понтон, шалан и тръби за транспорт на наноси. Това ще бъде второто влизане в употреба на техниката, след драгажа през летните месеци в региона на остров Белене.

Към днешна дата корабоплаването по река Дунав е обикновено, откакто това лято то бе напълно блокирано от ниските води. Няма сериозни сектори, които да го лимитират. Днес равнището на река Дунав при Русе е 159 см, като за последните 24 часа е регистриран спад с 29 см.

Дейностите ще бъдат изпълнявани с техника на организацията. Техниката е била добита по план в границите на Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " на стойност над 20.6 милиона лв., финансирани с целеви средства в бюджета на ИАППД, които бяха отпуснати при започване на лятото за тази активност от Министерството на превоза и известията.

Почистването на река Дунав беше възобновено през юли тази година. След пораждане на проблеми с корабоплаването, от 2018 насам започнаха дейности по разчистване на реката и удълбочаването на плавателния и път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР